31 Mayıs 2013 Cuma

FINDIKLI MİLFÖY


 Fındıklı Milföy hamuru Nasıl Yapılır

1-TARİF

Milföy hamuru(istediğiniz miktarda)
40 gr Tereyağı
200 gr fındık
1 yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
pudra şekeri
Hazırlanışı
Tereyağını eritelim.Yumurta,şeker ve vanilya şekerini çırpalım,fındık ve tereyağını karıştıralım. milföy hamurunu açalım,yaptığınız karışımı üzerine sürelim,bir hamur daha açalım ,üzerine kapatalim,şeritler halinde keselim (resime bakın).iki ucundan ters istikamete doğru çevirelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın rengine gelene kadar pişirelim.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyetolsun

2-TARİF
 
MALZEMELER:

MİLFÖY HAMURU 1 PAKET
2 YUMURTA(1 YUMURTA AKI )
100 GR FINDIK
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI BAL
100 GR PUDRA ŞEKERİ
1-2 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU
3 YEMEK KAŞIĞI SANAYAĞ

YAPIMI: YAĞI ERİT.YUMURTA ,ŞEKER VE VANİLYAYI ÇIRP.FINDIK VE YAĞI EKLE.MİLFÖY HAMURU AÇ.KARE ŞEKLİNDE KES.İÇİNE KARIŞI SÜR. KAPAT.ÜSTÜNE YUMURTA BEYAZINI SÜR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.FIRINDA PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder