29 Mayıs 2013 Çarşamba

KATMER



1-TARİF 

HAŞHAŞLI KATMER
 
Malzemeler
500 gr un
1 su bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağ
250 gr haşhaş
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Sıvı yağın içine don yağı katılarak eritilir. Haşhaşın içine bir miktar yağdan konur. Bu arada un, tuz ve ılık su ile hamuru yoğururuz. Hamuru beze yaparız. Sonra bezeleri haşhaş sürüp hamuru tekrar rulo gibi katlarız. Sonra bu katladığımız hamuru küçük parçalar halinde keseriz. Bunları da daire şeklinde açarız. Açınca bunu sac veya teflon tava üstüne koyarız. daha sonra alt üst çeviririz. Çevirdikten sonra yağlarız. Üzeri kızarınca alırız
 
2-TARİF
 
TAHİNLİ KATMER
 
 
 
Malzemeler:

1 Çorba kaşığı ayçiçeği yağı
5 Su bardağı un
Yeterince su
Tuz

İçi için:
Yarım paket margarin
3 Çorba kaşığı tahin


Hazırlanışı:

Unu bir kaba alın.
Tuzu ilave edin.
Azar azar su ilave edip, yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın.
İlk bezeyi unlanmış zeminde mantı yufkası inceliğinde açın.
Tahin ve eritilmiş margarini üzerine sürün.
Rulo yapın.
Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın.
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
Buzdolabında yağının donması için bir süre bekletin.
Açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün.
Çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın.
Bütün rulolar bitene dek devam edin.
Çok az ayçiçeği yağında tavada pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder