27 Mayıs 2013 Pazartesi

KURABİYELER

1-TARİF
 
1 SANAYAĞI
2 YUMURTA (1'nin beyazını ayır.)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
Portakal veya limon kabuğu rendesi
alabildiği kadar un

Yapımı:Margarini çırp.Mikserde krema haline getir.l yumurtanın tamamını,diğer yumurtanın sarısını kat.Vanilya ,limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam et.Unu azar azar ekle ,ele yapışmayacak bir hamur elde et.Hamuru 30 dk buzdolapda dinlendir.Dinlenen hamuru hafif unlayarak aç.Dileğinle kalıpla kes.Yumurta beyzanı üstüne sür.Yağlı kağıt serili tepsiye al.Önceden ısıtılmış fırında pişir.

2-TARİF


İşte kıtır kıtır süslemeye uygun kurabiye tarifi…
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 adet limonun kabuğunun rendesi (rendenin en ince kısmıyla)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ben 3,5 su bardağı kullandım)
Yapılışı:
-Tereyağını veya margarini mikser ile çırparak krema kıvamına getirin. Yumurtayı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
-Daha sonra elediğiniz ununuzu elinizle bu karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin.
-Hamuru istenilen kıvama geldiğinde bir streç film ile sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurunuzu merdane ile yağlı kağıt üzerinde veya tezgahı hafif unlayarak yarım santimetre kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla parçalar kesip, bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsinize alın.
-Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verip 20 dakika kadar fazla karartmadan pişirin.
Afiyet Olsun.

3-TARİFBasit Kurabiye Tarifi
15 dakika içerisinde en güzel kurabiyeyi yapmak isterseniz bu tarif tam sizlere göre.
Malzemeler
1 paket margarin2 su bardağı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Şekerle beraber margarini güzelce yoğuralım. Sıvı yağ ve yumurtayıda katıp güzelce yoğuralım. Sonrada unu ve kabartma tozunu katıp güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim. İncir büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım. Üstüne toz şeker serpip yağlanmış olan tepsiye dizip fırında güzelce pişirelim.
Afiyet bal şeker Olsun…

4-TARİF
 Van Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
1 paket margarin
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat

Üstü için

1 bardak dövülmüş ceviz

Van Kurabiyesi Tarifi

İlm olarak margarini eriterek hamuru hazırlayacağımız kabın içine ekliyoruz. Daha sonra ise sıvı malzemeleri katıp şekeri ekleyip içinde güzelce eritiyoruz. Yumurtayı da ekliyoruz unumuzu ve diğer katı malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur elde ederek cevizden biraz daha büyük olacak biçimde yuvarlıyoruz ve ayırdığımız yumurta beyazına batırarak ardından cevize batırıyoruz. Son olarak ise 180 derecelik sıcaklıkta ki fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun..




VN:D [1.9.22_1171]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder