Malzemeler:
- 500 gr şevketi bostan
- 250 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı silme un
- Tuz
- Ayıklanmış Şevket-i bostanların yeşil kısımlarını kesin ve 3-4 cm boyunda doğrayın bol su altında yıkayın.
- 1 adet limon sıktığınız bol suda 15 dakika kadar bekletin. Sudan aldığınız şevketleri süzülmeye bırakın.
- Tencereye etlerinizi alıp suyunu salıp çekinceye ve üzeri hafifçe karamelize oluncaya kadar kavurun.
- Etlere yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve zeytinyağını ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
- Süzülen şevket-i bostanları ekleyip rengi değişinceye kadar soteleyin.
- 4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte etle ve şevketler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişirin.
- Yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu küçük bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan azar azar ilave ederek sulandırın.
- Terbiyeyi kısık ateşte pişen yemeğe ilave ederek karıştırın. 1 taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder