Fırında Tavuk - Malzemeler -
İçindekiler
1 kg tavuk (but, kanat)
1 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı
yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet patates
1 adet domates
Tuz
Fırında Tavuk - Pişirme Talimatları -
Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Tavukları bir tencerede çok pişmeyecek şekilde haşlayın.Çünkü daha sonra
fırına süreceğiz. Çok haşlanırsa tavuk etleri dağılabilir.Soğuyan tavuklara sıvı
yağ, salça ve limon suyunu iyice yedirin. Ağzını kapatıp 8-9 saat kadar
bekletin. Patetesleri ve domatesi yuvarlak yuvarlak kesin. Fırın tepsisine önce
tavukları üzerine pateseleri ve onun üzerine de domatesleri koyun. 2 su bardağı
kadar su ilave edin. Arzuya göre suyunu çoğaltabilirsiniz.Tavukların üzerleri
nar gibi kızarana kadar fırınlayın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder