Vitamin ve minerallerle paketlenmiş rengarenk salatalar, her biri ayrı bir
lezzet. Bu sıcak günleri sağlıklı ve zayıf geçirmek için çok güzel bir seçenek.
Bu diyet beş öğünden oluşuyor. Size önereceğimiz yemeklerin öğünlerini
istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eğer önerdiğimizi sevmiyorsanız, mönüde
yer alan başka birini tercih edebilirsiniz. Salata diyeti ayrıca hazımsızlığa da
iyi geliyor.
Birinci gün
Sabah
75
gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve
salatası
Ara öğün
Bir dilim yağsız labne sürülmüş
kepek ekmeği, yanında maydanoz
Öğle
Taze fasulyeli,
tavuk göğüslü marul salatası için, 100 gram taze fasulyeyi dilim dilim doğrayıp,
sekiz - on dakika tuzlu suda haşlayın. Bir adet küçük soğanı ince ince doğrayın.
75 gram marulu ellerinizle parçalayın. Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve salatayı
büyük bir kaseye koyun. İçine bir yemek kaşığı sirke dökün, tuz ve karabiber
serpin. Önceden haşladığınız 125 gram tavuk göğüsünü salataya ilave
edin.
Ara öğün
Bir adet
kivi
Akşam
Salatalıklı, peynirli
sandviç
İkinci gün
Sabah
İki
dilim reçelli kepek ekmeği
Ara öğün
150 gram yağsız
yoğurt
Öğle
Şef salatası için, yarım adet kıvırcık
salata, 50 gram mozarella peyniri, bir adet yeşil biber ve iki adet havuçtan
oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuz ve biberle
tatlandırın.
Ara öğün
75 gram siyah
üzüm
Akşam
Mantarlı omlet için, 200 gram mantarı
küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika
kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı
su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırın. İçine dereotu ve maydanoz
ekleyin. Yumurtayı mantarlara ilave edin, beş dakika pişirdikten sonra
çıkarın.
Üçüncü gün
Sabah
Bir
dilim peynirli kepek ekmeği, yanında bir adet domates ya da
salatalık
Ara öğün
100 gram
karpuz
Öğle
Biberli patates salatası için, 200 gram
patatesi yirmi dakika haşlayıp, dilimleyin. Bir adet kırmızı biberi ve bir adet
taze soğanı ince ince doğrayıp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun. İçine
bir yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin.
Ara
öğün
125 ml. taze sıkılmış portakal
suyu
Akşam
Bir kase light yoğurt, dört yemek kaşığı
haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar ya da kabak) ve iki dilim kepek
ekmeği
Dördüncü gün
Sabah
Kepek
ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost. Yanında taze sıkılmış portakal
suyu.
Ara öğün
75 gram siyah
üzüm
Öğle
Mantarlı salata için, 200 göbek salatayı
ince ince doğrayın. Salataya bir çay kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı sirke,
tuz, karabiber ve bir çay kaşığı hardal ekleyin. 75 gram kıvırcık salatayı, dört
adet mantarı ve bir elmayı ince ince doğrayıp derin bir tabağın içine yayın.
Üzerine göbek salatayı koyun. Yanında iki adet susamlı galeta
yiyebilirsiniz.
Ara öğün
Bir dilim etimek ve 100 gram
domates
Akşam
Peynirli turplu salata için, 40 gram
yağsız peyniri, 150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış küçük
kırmızı turpla karıştırın. İçine iki yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı
zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında bir dilim kepek ekmeği
yiyebilirsiniz.
Beşinci
gün
Sabah
100 gram yağsız labne peynirini, ince
kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın. Bu biberli karışımı iki dilim
kepek ekmeğine sürün.
Ara öğün
250 ml. domates
suyu
Öğle
Hardal soslu salata için, bir adet
yumurtayı haşlayın. 50 gram yoğurdu, bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı
hardalla karıştırın. 50 gram kıvırcık salatayı ve bir adet domatesi küçük küçük
doğrayın. Salatayı, domatesi ve yumurtayı derin bir kaseye koyun ve sosu üzerine
dökün. İsterseniz yanında iki adet kepekli galeta
yiyebilirsiniz.
Ara öğün
Bir adet
kivi
Akşam
Mantar soslu makarna için, 50 gram
makarnayı haşlayın. 100 gram mantarı ve bir adet arpacık soğanı küçük küçük
doğrayıp bir çay kaşığı zeytinyağında kavurun. İçine 100 ml. domates suyu
ekleyin ve hafif ateşte pişirin. Pişen mantar sosunu makarnanın üzerine
dökün.
Altıncı gün
Sabah
100 gram
kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın.
Ara
öğün
200 gram yağsız yoğurt, bir adet muz ve kividen oluşan bir
meyve salatası hazırlayın.
Öğle
Mango salatası için,
yarım adet mangoyu, bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı incecik doğrayın. 75
gram marulu yıkayın ve ellerinizle parçalayın. Tüm bu malzemeleri derin bir kaba
koyun. İçine iki yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında iki dilim
kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz.
Ara öğün
200
gram yoğurdu 125 gram küçük küçük doğranmış çilekle
karıştırın.
Akşam
Tonbalıklı domates salatası için,
300 gram domatesi, bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun.
İçine 75 gram ton balığı ekleyin. Salatayı bir yemek kaşığı sirke, bir yemek
kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yedinci
gün
Sabah
150 gram siyah üzümü, bir bardak
yağsız süt ve beş yemek kaşığı cornflakesle karıştırın.
Ara
öğün
Bir adet elma
Öğle yemeği
Ispanaklı
domates salatası
40 gram fiyonk makarnayı tuzlu suda haşlayın. 75 gram
ıspanağı ve 150 gram domatesi ince ince doğrayıp süzdüğünüz makarnayla
karıştırın. İçine bir çay kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, tuz, karabiber ve bir
çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Ara öğün
150 gram
çilek
Akşam
Roka salatası için, 50 gram rokayı, bir
adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın.
İçine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder