4 Mart 2013 Pazartesi

BROWNİE CHEESECAKE


Cheesecake karışımı için:
225 gram labne peyniri
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker

Browni karışımı için:
115 gram (10 çorba kaşığı margarin)
115 gram çikolata (ben bitter kuvertür kullandım)
½ su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
½ su bardağı un

Yapılışı:
*Browni karışım için önce margarin ve çikolata benmari usulü yada
mikrodalga fırında eritilir.
*Mikser ile çırpılarak önce toz şeker daha sonra teker teker yumurtalar ilave edilir.
*Son olarak elenmiş un eklenip karıştırılır.
*Cheesecake karışımı için tüm malzemeler mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
*Yağlanmış kelepçeli kalıba browni karışımının 3/2’si dökülür.
*Üzerine cheesecake karışımı konulur ve yayılır. Son olarak kalan browni karışımı üzerine gezdirilir.
*170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
*Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder