4 Mart 2013 Pazartesi

ETLİ NOODLE


  • 4 kare haşlanmış noodle ( Üzerinde yazan tarife göre): Bu noodle kare kare parçalar halinde çıkıyor paketten. İki kare bir kişinin fazla fazla doyması için ideal. Aşağıdaki ölçüler de iki kişilik bir noodle tarifi için.
  • 1 büyük parça iyice dövülmüş antrikot
  • 1 büyük havuç
  • 2 çarliston biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 silkme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 silkme çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı bir tane et bulyon
  • Yağ
İnce şeritler halinde doğranmış antrikotu, biraz yağ ile vok tavada çeviriyoruz. ( Ben bazen içine tavuk da katıyorum, ikisi birlikte de çok güzel oluyor.) Etlerin pişmesi en fazla 5-6 dakika sürüyor, etleri süzüp bir kenarda beklemeye alıyoruz.
Temiz yağ konulmuş vok tavayı yeniden ocağa alıp önce havuçları, birkaç dakika sonra da biberleri ekliyoruz. ( Hepsi jülyen doğranmış.) Sebzeleri yaklaşık on dakika yağda çeviriyoruz. ( Ben evdeki sebze durumuna göre, kabak, soya filizi, beyaz lahana da ekleyebiliyorum.)
Önceden haşlanmış ve hazır olan noodleları tavaya ekleyip sebzelerle harmanlanmasını sağlıyoruz.
Sebze ve noodle karışımının üzerine soya sosu, nişasta, tuz ve varsa bulyonu ekleyip bir iki kez daha iyice karıştırıyoruz.
Son olarak önceden kızarttığımız etleri de ekleyip, ocaktan alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder