9 Mayıs 2013 Perşembe

KAŞNİKA

 

Kaşnika malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt veya süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • Yarım kilo pırasa (ince doğranmış )
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Kaşnika tarifi

    2 yumurta çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ ilave edilir. Mısır unu, kabartma tozu da katılır. İnce doğranmış pırasalar, baharatlar ve tuz da konularak kek kıvamında karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine konularak, üzerine kırmızı toz biber dökülür. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder