KAŞNİKA
Kaşnika malzemeleri
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt veya süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı mısır unu
- Yarım kilo pırasa (ince doğranmış )
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- 1 paket kabartma tozu
Kaşnika tarifi
2 yumurta çırpılır. Yoğurt, sıvı
yağ ilave edilir. Mısır unu, kabartma tozu da katılır. İnce doğranmış
pırasalar, baharatlar ve tuz da konularak kek kıvamında karıştırılır. Yağlanmış
fırın tepsisine konularak, üzerine kırmızı toz biber dökülür. 175 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder