9 Mayıs 2013 Perşembe

KIYMALI ÇOBAN PAYI

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi : 180 derece
fırında 20-25 dk.

Malzemeler:
400 gr dana kıyması
1 çorba kaşığı tereyağı ya da
bitkisel margarin
4 adet soğan

Patates Püresi için:
6 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı ya da
bitkisel margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Yağı bir tavaya koyarak kıymayı ve soğanları ilave edin. İyice kavurun ve tuz ekleyin.
Patatesleri soyup iri, iri parçalayın, iyice haşlayın. Suyunu süzüp kaynar süt ile tereyağ ekleyerek telle püre haline getirin. Bu arada tuz ile lezzetlendirip yumurta sarısı ekleyin.
Kıymayı fırın tepsisine döküp üzerini spatula ile düzeltin ve patates püresi ile kaplayın. Rendelediğiniz kalşar peyniri malzemenin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembe renk alana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder