9 Mayıs 2013 Perşembe

YOĞURTLU SEMİZOTU

Malzemeler:

- 1 kg semizotu

- 2 orta boy soğan çorba kaşığı zeytinyağı

- Yeterince tuz, karabiber

- 1 su bardağı su

- 2 su bardağı yoğurt

- 2 diş sarımsak

- Yarım çay bardağı pirinç

Yapılışı:

Semizotlarının topraklı kök kısımlarını kesip atılır. Toprağı gidinceye kadar birkaç kez yıkanır, süzgece koyulur sularının süzülmesi için. Semizotlarını ve soğan ile birlikte tencereye koyup, yağ ilave edilir ateşe konulur. Karıştırarak soğanlar yakılmadan pembeleştirilerek kavrulur. Tuzu ve biberi de ilave edildikten sonra suyu da Ekleyip, yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir pişirildikten sonra ateşten alınıp bir servis tabağına koyulur. Yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılır ve servis tabağına almış olunan semizotunun üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder