7 Ağustos 2014 Perşembe
ARAPAŞI VE ÇORBASI
2 SU BARDAĞI UN
1/5 SU UN
1 ORTA BOY TAVUK
10 BARDA SU
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
PUL BİBER
TUZ
1-2 ADET İSTEĞE BAĞLI ACI YEŞİL BİBER
TUZ
HAMURUNUN YAPIMI:
2 SU BARDAĞI UN 5 SU BARDAĞI İLE İYİCE KARIŞTIR.ATEŞE KOYARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİLİR.HAMUR İYİCE GÖBEK ATACA ŞEKİLDE PİŞİRİLİR.ALTI KAPATILIP ISLATILMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR.SOĞUMAYA BIRAKILIP HAMUR BIÇAKLA KESİLİR.
ÇORBANIN YAPIMI:
KALAN SU TENCEREYE KATILIR.YIKANMIŞ VE SÜZÜLMÜŞ TAVUK EKLENİR VE HAŞLANIR.HAŞLANAN TAVUĞUN ALTI KAPATILIR.ILIYINCA TAVUK DİDİLİR.1/5 SU BARDAĞI UN 2-3 KAŞIK YAĞDA KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR.SALÇA VE DİĞER MALZEMELER VE DİDİLMİŞ TAVUK KATILIR.5 SU SUYU KATARAK KAYNAT.ÇORBA SICAK VE HAMUR SOĞUK ŞEKİLDE SERVİS YAPILIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder