7 Ağustos 2014 Perşembe

ARAPAŞI VE ÇORBASI




2 SU BARDAĞI UN
 1/5 SU UN
1 ORTA BOY TAVUK
10 BARDA SU
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
PUL BİBER
TUZ
1-2 ADET İSTEĞE BAĞLI ACI YEŞİL BİBER
TUZ

HAMURUNUN YAPIMI:

2 SU BARDAĞI UN 5 SU BARDAĞI İLE İYİCE KARIŞTIR.ATEŞE KOYARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİLİR.HAMUR İYİCE GÖBEK ATACA ŞEKİLDE PİŞİRİLİR.ALTI KAPATILIP ISLATILMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR.SOĞUMAYA BIRAKILIP HAMUR BIÇAKLA KESİLİR.

ÇORBANIN YAPIMI:

KALAN SU TENCEREYE KATILIR.YIKANMIŞ VE SÜZÜLMÜŞ TAVUK EKLENİR VE HAŞLANIR.HAŞLANAN TAVUĞUN ALTI KAPATILIR.ILIYINCA TAVUK DİDİLİR.1/5 SU BARDAĞI UN 2-3 KAŞIK YAĞDA KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR.SALÇA VE DİĞER MALZEMELER VE DİDİLMİŞ TAVUK KATILIR.5 SU SUYU KATARAK KAYNAT.ÇORBA SICAK VE HAMUR SOĞUK ŞEKİLDE SERVİS YAPILIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder