7 Ağustos 2014 Perşembe

KABAKLI MEHİR ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 su bardağı aşurelik buğday (ya da dövülmüş tüm buğday)hazım sistemini
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Tarifin Yapılışı:

  1. Aşurelik buğdayı akşamdan bol suya koyup ıslatın. Sabah suyunu süzüp yıkadıktan sonra buğdayların üzerini kapatacak kadar suyla 30-35 dakika kadar pişirerek süzün.
  2. Buğdayların iyice yumuşaması gereiır. Bir kenarda bekletin diğer taraftan, süzme yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerıne 6 su bardağı su ekleyerek çırpma teli yardımıyla pürüzsüz ayran kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ilave edip tekrar çırpın.
  3. Sonrada yoğurtlu karışımı orta boy bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Üzerine haşlanmış buğdayı aktarın. Buğday iyice piştikten sonra tavla zarı formunda doğradığınız kabakları da ekleyin. Sık sık karıştırarak 25 dakika daha pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın Sıcak sıcak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder