7 Ağustos 2014 Perşembe

CEVİZLİ GÜLLAÇ

 

GÜLLAÇ 6 YAPRAK
ŞEKER 1 KG
1/2 SU BARDAĞI NAR TANESİ
1/2 SU BARDAĞI CEVİZ
1 KG SÜT

ŞEKER VE SÜT KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR.SÜT FAZLA SOĞUTMADAN GÜLLAÇ YAPRAKLARI ISLATILIR.BÜKÜLECEK ŞEKİLDE OLUNCA BOHÇ KATLAR GİBİ KATLA.ALT ÜST OLACAK ŞEKİLDE DERİN TABAĞA KOY.GÜLLAÇLAR 4 KÖŞE ŞEKİLDE OLACAK ŞEKİLDE DİZ.ÜSTÜNE SÜTÜ DE DÖK.ŞEKERLE KARIŞTIRILMIŞ CEVİZİ GÜLLAÇLARA DÖK.KALAN SÜTÜ ÜSTÜNE DÖK.YADA KENARDAKİ SÜTLE HİÇ KURU OLMAYACAK ŞEKİLDE ISLAT.SÜTÜ ÇEKEN GÜLLAÇLARI SERVİS TABAĞINA AL.GÜL SUYU SERP.CEVİZDEN BAŞKA,FINDIK,FISTIK,BADEM,KAYMAK,MUHALLEBİ,NAR,RENDELENMİŞ ŞEKERLİ ELMA NE İSTERSEN KATARAK SOĞUK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder