5 Ağustos 2014 Salı

SIKICIK ÇORBASI



1 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
1/2 küçük kahve fincanı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 orta boy soğan
et suyu
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 kese yoğurt

Yapımı:

İnce bulgura bir bardak sıcak su katarak kabarmasını bekle.Üzerine tarhanayı ve unu  kat.Karabiber ve naneyi ekle.Elinle yoğurarak bilye büyüklüğünde küçük köfteler yap.Soğanı yemeklik doğrarak kavur ve salçayı ekle .Suyu ve etsuyunu salçaya katarak kaynat.Köfteleri kaynar suya dök.Yoğurdu ezerek dövülmüş sarımsağı kat.Çorbanın suyundan az yoğurda ekle.Daha sonra Çorbaya yoğurdu katarak sıcak servis yap.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder