7 Ağustos 2014 Perşembe

EKMEK DOLMASI


 
1 ADET DOLMALIK EKMEK
1 ADET DEREOTU
250 GR KIYMA
KARABİBER
TUZ
BİRGÜN BEKLETİLMİŞ DOLMA EKMEĞİN ALTINDAN YUVARLAK AÇILIR.İÇİ ÇIKARILIR.OVALAM SURETİYLE KIYMAYA KATILIR.KIYMAYI SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR KAVUR.İÇİNE DOĞRANMIŞ DEREOTU ,KARABİBER VE TUZU KATARAK KAPAT.BAŞKA TENCEREDE UFALADIĞIN EKMEK İÇİNİ BİR KAŞIK TEREYAĞINDA ÇEVİR ALTINI KAPAT DAHA SONRA KIYMAYA EKLEYEREK KARIŞTIR VE SOĞUMAYA BIRAK.EKMEĞİN İÇİNE DOLDUR.KESTİĞİN KAPAĞI KAPAT.(EKMEĞİN AÇTIĞIN)GENİŞ YAYVAN TENCEREYE IZGARA YADA TAHTA ÇUBUK ÜZERİNE EKMEĞİ  KOY.BAŞKA KAPDA KAYNATTIĞIN BİR BARDAK SUYU ÇOK AZ SIVIYAĞI KATIP EKMEK YUMUŞAYINCAYA KADAR KISIK ATEŞDE PİŞİRİN.EKMEĞİN ALTINI KAPATIP SOĞUMADAN ÜÇGEN KESİP SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder