6 Ağustos 2014 Çarşamba

GAZİLER HELVASI

 

1 SU BARDAĞI MARGARİN
2/5 SU BARDAĞI UN
200 GR BADEM
1/5 SU BARDAĞI SÜT
1/5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

BADEMLERİ ILIK SUDA BEKLET.KSBUKLSRINI SOY.BİR KAÇINI AYIR.MARGARİNİ ERİT.UN VE BADEMLERİ EKLE VE SÜREKLİ KARIŞTIR.PEMBELEŞSİN.BAŞKA KAPDA SÜTÜ VE ŞEKERİ EKLEYEREK KAYNAT.ŞEKERLİ SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ UNA KATARAK SÜREKLİ KARIŞTIR.HELVA PİŞİNCE OCAKDAN AL.ILIYINCA YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR YAP VE İÇİNE BADEM KOYARAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder