5 Ağustos 2014 Salı

CİMCİK



1 ADET YUMURTA
ALDIĞI KADAR UN
TUZ

ÜSTÜ:

YOĞURT
2-3 DİŞ SARIMSAK
TEREYAĞ
KIRMIZI BİBER

YAPIMI:
Yumurta un ve tuz yoğrulup sert olmayan bir hamur yoğrulur.
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır.
Hamur karelere bölünür.
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir.
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır.
Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır.
Kırmızı biber tereyağında yakılır.
Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.
Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali.
Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar.
Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın. Rulo olmuş hamuru kesip açın. Şeritleri üst üste koyup keserek kareleri elde edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder