8 Ağustos 2014 Cuma

İRMİK HELVASI

 


2 BARDAK İRMİK
3 ÇEYREK BARDAK MARGARİN
2 BARDAK ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU VEYA SÜT
1/2 ÇAY FİNCANI ÇAM FISTIĞI

YAPIMI:
MARGARİNİ ERİT.ÇAM FISTIĞI VEİRMİĞİ KAT.FISTIKLAR PEMBELEŞİNCEYE İRMİK KIVAMINI BULUNCAYA  KADAR KARIŞTIR.KISIK ATEŞEDE OLACAK.İRMİK KIVAMINI BULUNCA KAYNAR SUYU VE ŞEKERİ İLAVE EDEREK KARIŞTIR.TENCERENİN KAPAĞINI KAPAT 20 DK.DEMLENDİR.ATEŞDEN AL.ILIK OLUNCA KARIŞTIR VE SERVİSE HAZIRLA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder