6 Ağustos 2014 Çarşamba

GAZİLER HELVASI

 

3 SU BARDAĞI UN
200 GR TEREYAĞ
2 SI BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI BAL
100 GR BADEM

TENCEREDE BAL VE SUYU KARIŞTIRARAK KAYNAT.DİĞER TARAFDAN BAŞKA TENCEREDE YAĞI ERİT.ÜZERİNE UNU İLAVE EDEREK KAŞIKLA KARIŞTIRARAK KAVUR.İÇİNE AYIKLANMIŞ BADEMLERİ KAT.15 DK KISIK ATEŞDE KARIŞTIRARAK PİŞİR.PEMBELEŞİNCE BALLI SÜTÜ KAT.SUYUNU ÇEKŞNCEYE KADAR PİŞİR.DEMLENSİN.ILIYINCA İSTEDİĞİN ŞEKLİ VER.İÇİNE İSTEDİĞİN MALZEMEYİ KAT.(BADEM,ÜZÜM,CEVİZ)SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder