8 Ağustos 2014 Cuma

KUYMAK

 

1- TARİF

2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ(SAĞLIK SORUNUNUZ YOKSA 1 KAŞIK DA TREYAĞI )
2 SİLME YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI SU VE SÜT KARIŞIMI
1-1,5 SU BARDAĞI ERİYE PEYNİR(TRABZON PEYNİRİ,ÇEÇİL YADA KAŞAR PEYNİRİ)

YAPIMI:

TEREYAĞI ERİT.YAKMADAN UNU EKLEYEREK RENGİ DÖNENE KADAR KAVUR.ARDINDAN SU VE SÜT KARIŞIMINI EKLE.KAYNAYINCA PEYNİRİ EKLEYEREKE ALTINI KIS.BİR İKİ KARIŞTIRARAK PEYNİRİN ERİMESİNİ SAĞLA.TEREYAĞI ÜSTE ÇIKINCA KARIŞTIRMADAN ALTINI KAPAT.SICAK SERVİS YAP.

2- TARİF

1 SU BARDAĞI MISIR UNU
5 SU BARDAĞI SU
2-3  KAŞIK TEREYAĞI
1-1/5 BARDAK ERİYEN PEYNİR(TRABZON PEYNİRİ ,ÇEÇİL VEYA KAŞAR PEYNİRİ)
1 SU BARDAĞI ŞEKER(DAMAK TADINA GÖRE AZALTA BİLİR VEYA ÇOĞALTABİLİRSİN.)

TEREYEĞININ BİRAZINI ERİT. UNU BİR BARDAK SUYLA EZ.KALAN SUYU VE ŞEKERİ KATARAK  TEREYAĞINA EKLE.UNU AZAR AZAR KAYNAYAN SUYA EKLEYEREK KARIŞTIR.ERİYEN PEYNİRİ EKLE.(TATLI GİBİ YAPACAKSAN PEYNİR TUZSUZ OLACAK.)KALAN TEREYAĞINI KATARAK.ALTINI KAPAT.KAŞIKLA ŞEKİL VER.SERVİS YAP.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder