7 Ağustos 2014 Perşembe

MURATPAŞA ÇORBASI


MALZEMELER:
200 gr Kıyma
1 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak 
Yarım limon suyu
ÜZERİNE:
Tereyağı 
Nane
Pulbiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede şehriyeyi haşla..Daha sonra köfteyi yap.Kıyma, tuz karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparıp köfte yapıp kızart.Terbiyesinin malzemelerini katıp karıştır..Çorbaya ılıtarak kat. Kızaran köfterileride ekleyip servis yap.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder