MALZEMELER
4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1
su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak
defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı
kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze
kızarmış tost ekmek
Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz,
defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave
edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu
karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün.
Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına
koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup
içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır
kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost
ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine
bölüştürerek dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder