Malzemeleri;
4 adet enginar
12 adet kuşkonmaz
8-10 adet arpacık soğan
1 adet limon
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Soğanlar soyulup zeytinyağında kavrulur.
Enginarlar tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir.
Üzerine koşkonmazlar yerleştirilir.
Tuz ve şeker serpilir.
Limonun suyu enginarların üzerine gelecek şekilde gezdirilir.
Enginarların hizzasına gelene kadar su ilave edilip en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde pişirilir.
Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınıp ikram edilir.
4 adet enginar
12 adet kuşkonmaz
8-10 adet arpacık soğan
1 adet limon
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Soğanlar soyulup zeytinyağında kavrulur.
Enginarlar tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir.
Üzerine koşkonmazlar yerleştirilir.
Tuz ve şeker serpilir.
Limonun suyu enginarların üzerine gelecek şekilde gezdirilir.
Enginarların hizzasına gelene kadar su ilave edilip en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde pişirilir.
Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınıp ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder