25 Kasım 2013 Pazartesi

CİĞERLİ KUZU GÖMLEĞİ

 

Kuzu gömlek sarması
Malzemeler
1 kuzu gömleği
1 soğan
1 takım kuzu ciğeri
1.5 su bardağı baldo pirinç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
1’er çay kaşığı kişniş
Zerdeçal
Karabiber
Kimyon
Kuru nane
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Kuzu gömleğinin üzerine ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Derin bir tavada tereyağını eritip, dolmalık fıstıklarla, ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin. Pirinçleri kavururken kuş üzümü, kuru nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın. Sıcak su ilave edip dişe gelecek şekilde pişirin. Kuşbaşı doğranmış ciğerleri ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile pişirin. Pilava ekleyip karıştırın. Kuzu gömleklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesip, kenarları dışarı çıkacak şekilde derin bir kasenin içine yayın. İçlerine iç harcı bolca paylaştırın. Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sarıp, ters çevirin ve fırın tepsisine alın. üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kuzu gömlek sarması artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder