Malzemeler:
1 paket makarna
15o gr dilimlenmiş salam
1 küçük patates
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 adet kornişon turşu
1 büyük havuç
5 kaşık mayonez
6 kaşık süzme yoğurt
Hazırlaması:
-Salamları şeritler halinde; turşu, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
-2 kaşık sıvı yağı tencereye alın;havuçları patatesleri 3-5 dakika soteleyin.
-Tencereye makarnaları ve tuzu ilave edin; üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip ara sıra karıştırarak makarnalar suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
-Pişen makarnalara 2 kaşık zeytinyağı ilave edip karıştırın ve geniş bir kaseye alıp ara sıra karıştırarak oda ısısına gelmesini bekleyin.
-Soğuyan makarnaya yoğurt ve mayonez karışımını, salamları, turşuyu ilave edip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder