Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
- 8-10 dal ince doğranmış maydanoz
- Karabiber, tuz, isteğe bağlı kırmızı biber
- 1 adet yumurta sarısı(ben ayrıca kullandım)
- İç ay çekirdeği
- Soğuk tereyağı ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın.
- Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden yoğurun. Ben yoğurma işlemini tamamen robotta yaptım.
- Un serptiğiniz tezgaha hamuru alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.
- Bir su bardağı veya yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan daireler kesin.
- Dairelerden birinin ortasına patatesli içten koyun. Kenarlarına iç malzemenin gelmemesine dikkat edin.
- 2. daireyi diğerinin üzerine kapatın. Ortasını ve kenarlarını hafifçe bastırın.
- Bıçakla veya kürdanın ucuyla kurabiyenin kenarlarına eşit aralıklarla 8 kesik atın.
- Çocuklar için kurabiyelerin bir kısmına tahta şişlerden takabilirsiniz. Ben ince kürdan kullandım fakat kalın ve yassı kürdan çok daha sağlam olur.
- Kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün.
- Kurabiyenin tam orta kısmına iç ay çekirdeği serpin.
- 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder