15 Kasım 2013 Cuma

KÖFTELİ PATLICAN (BELİ KIRIK PATLICAN)



Malzemeler
  • 1 kg. Patlıcan
  • Köftesi İçin:
  • 400 gr. Kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
  • Kızartmak için: zeytinyağı
  • Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça

Köfteli Patlıcan Kebabı

  • Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım. çünkü bu mevsimde ki patlıcanla acı olmuyor. Hazirandan sonra aldığınız patlıcanları mutlaka tuzlayın. Çünkü acı olma ihtimali yüksek oluyor.
  • Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
  • Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.
  • Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
  • Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
  • Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder