Pesto Sos Tarifi Yapılışı
Gerekli Malzemeler:
- 1 Demet Fesleğen
- 1 Çay Bardağı Fıstık (Çam)
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Bardak Zeytin Yağı
- Tuz
- Karabiber
Pesto Sos Hazırlanışı:
Bu sosu genellikle makarnaların üzerinde kullanabilirsiniz.Güzel bir lezzet
katacaktır.İsteğinize göre kahvaltıda ekmeğinizin üzerine de sürebilirsiniz.Sos
tarifimize başlayalım.Fesleğen yapraklarını iyice yıkadıktan sonra suyunu
süzüyoruz.Fesleğen yapraklarının sulu kalması sosun lezzet açısından tadını
bozacaktır.Bunun için bu noktaya dikkat ediyoruz.
Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra fesleğen yapraklarını,çam fıstığını ve
sarımsağı mutfak robotu yardımıyla ezme haline gelene kadar öğütüyoruz.Bu işlemi
yaparken zeytin yağını ara ara ilave ediyoruz.3-4 seferde zeytin yağını
ekliyoruz.Bunu yapmamızı sebebi zeytinyağı sosun içine iyice işlesin.Tuz ve
karabiberi de serptikten sonra işlemimiz tamamlanıyor.
Soğuk Servis Ediniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder