25 Kasım 2013 Pazartesi

PESTO SOSLU SPAGETTİ


  • 1 paket  Spagetti makarna
  • 150 gr. Hellim (veya Permesan) peyniri
  • 1 yemek kaşığı fıstık içi
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • ¼ diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı taze biber, maydanoz, tuz
Yapılışı
  • Peynir, fıstık içi, ceviz içi, fesleğen ve az miktardaki sarımsağı rondoda çektikten sonra zeytinyağında iyice karıştırın. Önceden ambalajdaki tarifine uygun olarak pişirip yağlayarak beklettiğiniz makarnanın üzerini sos, taze kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  • PESTO SOS:
  •  

    Pesto Sos Tarifi Yapılışı

    Gerekli Malzemeler:
    • 1 Demet Fesleğen
    • 1 Çay Bardağı Fıstık (Çam)
    • 3 Diş Sarımsak
    • Yarım Bardak Zeytin Yağı
    • Tuz
    • Karabiber
    Pesto Sos Hazırlanışı:
    Bu sosu genellikle makarnaların üzerinde kullanabilirsiniz.Güzel bir lezzet katacaktır.İsteğinize göre kahvaltıda ekmeğinizin üzerine de sürebilirsiniz.Sos tarifimize başlayalım.Fesleğen yapraklarını iyice yıkadıktan sonra suyunu süzüyoruz.Fesleğen yapraklarının sulu kalması sosun lezzet açısından tadını bozacaktır.Bunun için bu noktaya dikkat ediyoruz.
    Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra fesleğen yapraklarını,çam fıstığını ve sarımsağı mutfak robotu yardımıyla ezme haline gelene kadar öğütüyoruz.Bu işlemi yaparken zeytin yağını ara ara ilave ediyoruz.3-4 seferde zeytin yağını ekliyoruz.Bunu yapmamızı sebebi zeytinyağı sosun içine iyice işlesin.Tuz ve karabiberi de serptikten sonra işlemimiz tamamlanıyor.
    Soğuk Servis Ediniz.
    Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder