Çikolatalı Sufle
Malzemeler (4-5 kişilik)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 120 gr. çikolata
- 80 gr. tereyağı
- 1 tepeli klasik küçük boy kahve fincanıyla un
- Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılımaya bırakın.
- Ilınınca içine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip çırpın.
- Unu ilave edip yeniden çırpın.
- Yumurta aklarını bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
- Yumurta aklarını iki aşamada çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
- Çay veya kahve fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayın.
- Karışımdan fincanların yarısına gelecek kadar doldurun.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
- Tatlının üzeri kabuk bağlayınca fırından almak gerekiyor. Fazla pişince içinden çikolatası akmıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder