KAYZERİN KARMAŞASI:İçindekiler
•5 yumurta
•1 paket vanilya
•200 gr un
•400 ml süt
•Tuz
•1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
•Bir tutam tarçın
•Bir miktar margarin
•60 gr kuru üzüm
•2-3 çorba kaşığı toz şeker
•50 gr pudra şekeri
•5 yumurta
•1 paket vanilya
•200 gr un
•400 ml süt
•Tuz
•1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
•Bir tutam tarçın
•Bir miktar margarin
•60 gr kuru üzüm
•2-3 çorba kaşığı toz şeker
•50 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
•Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin.
•Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.
•Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın.
•Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
•Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin.
•Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
•Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin.
•Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.
•Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın.
•Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
•Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin.
•Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
Yufka ve diğer malzemelerin miktarını
kişi sayısına göre ayarlayın. 1 yufkadan dört börek, 1 kangal sucuktan 15 börek
çıkmaktadır ona göre hesabınızı yapabilirsiniz.
İçindekiler
•Yufka
•Sucuk
•Kaşar peyniri
•Yumurta
•Çıtır pane harcı
•Sıvı yağ
•Yufka
•Sucuk
•Kaşar peyniri
•Yumurta
•Çıtır pane harcı
•Sıvı yağ
Hazırlanışı
•Önce sucuk ve kaşarları küçük halde kesin
•Yufkayı dört eşit parçaya bölün
•Yufkanın içine kaşar veya sucukları yerleştirin
•Sonra yufkayı katlamaya başlayın.
•Börekleri çırpılmış yumurtaya bulayınİçindekiler
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı un
• Yarım çay bardağı toz şeker
• Bir fiske tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 paket beyaz çikolata
• 1 kase çilek
• 1 adet kivi
• 1 adet muz
Hazırlanışı•Önce sucuk ve kaşarları küçük halde kesin
•Yufkayı dört eşit parçaya bölün
•Yufkanın içine kaşar veya sucukları yerleştirin
•Sonra yufkayı katlamaya başlayın.
•Börekleri çırpılmış yumurtaya bulayınİçindekiler
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı un
• Yarım çay bardağı toz şeker
• Bir fiske tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 paket beyaz çikolata
• 1 kase çilek
• 1 adet kivi
• 1 adet muz
• Yumurta, süt ve şekeri iyice çırpın, yavaş yavaş unu ilave edin.
• Vanilya, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip çırpın.
• Waffel makinasının alt ve üst tarafını yağlayın, hazırladığınız harcı ince bir şekilde waffel makinesine dökün ve kapağını kapatın.
hazırladığınız harcı ince bir şekilde
waffel makinesine dökün ve kapağını kapatın.
• Waffel hafif kızarınca makineden alın, içine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata sosunu sürün.
• Doğranmış çilekleri ve kivileri ekleyip rulo yapın ve servise sunun.
• Waffel hafif kızarınca makineden alın, içine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata sosunu sürün.
• Doğranmış çilekleri ve kivileri ekleyip rulo yapın ve servise sunun.
•Orta ateşte kızartın. Sıcak servis yapın.
•Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder