22 Şubat 2013 Cuma

PATATES PASTASI

Malzemeler

3-4 adet patates (pateslerin büyüklüğüne ve kişi sayısına göre değişebilir)

250-300 gram kıyma

1 yumurta (kıymayı köftelik hazırlarken isteğe bağlı olarak içine katılabilir)

damak tadınıza göre baharatlar (karabiber, kekik, kırmızı biber, pul biber,vs...)

Hazırlanışı

Patatesler çiğken rendelenir, içine baharatlar eklenir. iki parçaya ayrılır.

Suyu iyice süzülen patatesler düz bir tavada, tavanın dibine ince bir şekilde dizilerek kızartılırlar (pastanın keki olacaklar).

Daha sonra baharatları eklenen kıyma da tek parça halinde ince bir köfte olacak şekilde kızartılır.

İki patates tabakası arasına yerleştirilir.

Dilerseniz salçalı ya da domatesli sosla veya ketçep mayonezle zevkinize göre süslenir...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder