19 Şubat 2013 Salı

VİYANA USULÜ CİĞER

MALZEMELER
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)


HAZIRLANIŞI

Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz.
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.

Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.
Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz. Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir. (Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder