22 Şubat 2013 Cuma

PORTAKALLI ÇİKOLATA

Portakallı Çikolata


Malzemeler

Kaplaması

* 150 gram bitter çikolata

İçi için

* 60 ml krema
* 90 gram bitter çikolata
* Portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1. Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir.
2. Eritilen çikolatanın kalıba silme dolacak şekilde dökülür.
3. Kalıp ters çevirilerek boşaltılır.
4. Çikolata sıvanmış kalıp derindondurucuda 10 dakika dinlendirilir.
5. Bu arada krema kaynatılıp altı kapatılır.
6. Kremaya ufalanmış çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır.
7. Çikolatalı karışıma portakal kabukları ilave edilip ılıklaşması için bırakılır.
8. Derindondurucuda soğuyan çikolata kalıbı bir kere daha çikolata ile doldurulup boşaltılır ve tekrar dondurucuda 15 dakika bekletilir.
9. Donan çikolata kalıbının içine üstten bir parça boşluk kalacak şekilde portakallı krema doldurulur, derindondurucuda 20 dakika bekletilir.
10. Kalan eritilmiş bitter çikolata ile portakallı karışımın üzeri kapatılıp, kalıp araları belirginleştirilip dondurulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder