22 Şubat 2013 Cuma

SAFRANLI PİLAV


MALZEMELER
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 çimdik safran (5-6 tane kadar)
  • Tuz
TARİF
  1. Pirinçleri 1 saat önceden sıcak suya koyup ıslatın.
  2. Pilav tenceresine yağları koyun. Pirinçleri yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Safranı 1 bardak sıcak suya koyup renginin çıkmasını sağlayın.
  3. Fıstıkları yağda rengi dönene kadar kavurun. Fıstıkların rengi dönmeye başlayınca pirinçeri ve tuzu ilave edin. Pirinçler şefeflaşana kadar kavurun. Daha sonra 1 bardak safranlı suyu ve diğer suyu ekleyip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5-10 dakika bir beze sarıp dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder