22 Şubat 2013 Cuma

SALÇALI BİFTEK

Malzemeler

4 dilim biftek

2 adet patates

4 adet arpacık soğan

4-5 küp domates püresi

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 Türk kahvesi

1 çay kaşığı şeker

1 tutam adaçayı

1 dal biberiye

zeytinyağı

tuz

su


Hazırlanışı

Soğanlar, adaçayı ve biftekler 2 su bardağı su ile beraber düdüklü tencerede yarım saat haşlanır.
Bu arada patateslerin kabukları soyulup biberiye ile beraber tuzlu suda haşlanır.
Salça ve domates küpleri zeytinyağında kavrulur.
Biftekler ve patatesler ilave edilip üzerine kaynatılan etin suyundan ve süt konulup kısık ateşte çekene kadar pişrilir,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder