11 Ocak 2013 Cuma

AĞLAYAN PASTA


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker ve süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un
Sosu için;
1 paket krem şanti, 1 paket çikolata sosu,3,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri elektrikli mikserle beyazlayana kadar çırpınız.Un haricindeki bütün malzemeleri de katıp çırpınız.Unu ilave edip 4 dakika kadar daha çırpınız.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp 200 derecelik fırında pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine direk 1.5 su bardağı her tarafına sütü gezdiriniz.Kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp üstüne yayın.Daha sonra çikolata sosunu pişiriniz.Ara sıra karıştırarak soğutunuz.Kabuk bağlamamasına dikkat ediniz.Çikolata sosunuda en üste yavaşça yayınız.Bir çatal yardımıyla daireler şeklinde gezdiriniz.Ağlayan pasta hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder