10 Ocak 2013 Perşembe

HATAY USULÜ FINDIK LAHMACUN



MALZEMELER:
Hamuru icin:
1 kilo un
1 kup yas maya(42 gr)
1 cay bardagi sivi yag
tuz ve su
Kiymali harci icin:
1 kilo kiyma
2 tane robotta ince cekilmis kurusogan
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 yemek kasigi biber veya domates salcasi
maydonoz
tuz,karabiber ve kirmizi biber
siviyag
YAPILISI:Hamur kulak memesi kivaminda yogrulup mayalanmaya burakilir bu arada kiymali harci hazirlanir eger robot varsa evinizde icine soyulmus bir kac parcaya bölünmüs soganlari irice dogranmis domatesleri sivri biber ve maydonozu koyup ufakca cekiyoruz ve kiymanin üzerine ekliyoruz,robotunuz yoksa elde cok ufak olmak sarti ile dogranir.daha sonra harca salcasi,siviyagi ve baharatlari ilave edilerek iyice yogrulur bir kenara alinir.Mayalanan hamur yumurta buyuklugunde bezelere ayrilip altina yag sürülmüs tepsilere konur daha sonra eller yaga batirilarak her bir beze bir tabak icinde veya masa üzerinde biraz genisletilerek ortasina kiymali harctan biraz konularak yayilir ve kenarlari ice dogru katlanir daha sonra yaglanmis tepsiye yanyana dizilir tepsi dolduktan sonra önceden 10 dakika 250 derecede isitilmis firinda üzeri kizarana dek pisirilir sicak servis yapilir.Eger fazla yapildi ise kiymali taraflari ice bakacak sekilde ikiser kapatilip buzluktada saklana bilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder