Malzemeler
- Yarım paket baklava yufkası
- 200 gr kadar kadayıf
- 200 gr tereyağ
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Yufkalar 2′şer adet kullanılacak. 2 yufka tezgaha serilir. Geniş kenarına uzunca kadayıf döşenir. Yufkaları yırtmamaya özen göstererek sıkıca sarılır. 4 parçaya bölünüp tepsiye yerleştirilir. Bu işleme tepsi dolana kadar devam edilir. Çok sıkı yada çok seyrek döşemeyiniz. Tereyağ eritilir. Tepsinin üzerin eşit şekilde dağıtılır. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu arada şeker ve su kaynatılır. Ocaktan inmeye yakın limonu sıkılır. Tatlı ve şerbet de ılıyınca, şerbeti verilir. Üzerine fındık, fıstık veya ceviz serpilir. Şerbetini alınca servise hazırdır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder