11 Ocak 2013 Cuma

DÜĞÜRCÜK KÖFTESİ


MALZEMELER
2 su bardağı düğürcük
2 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 adet kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Geniş kabın içine düğürcüğü koyup salça, tuz ve kimyon ilave edilim. İyice ve uzunca malzemeleri yoğuralım. Soğanları soyup yarım ay şeklinde piyazlık doğrayalım. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları ekleyelim. Orta ateşde sürekli karıştırarak 8 dk pişirelim. Ocakdan alalımve sıcakken düğürcüğün üzerine koyalım. Nar ekşisini katıp yine yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp sıkın tıpki çiğ köfte gibi, ince kıyılmış maydanozla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder