10 Ocak 2013 Perşembe

RUMELİ PAÇASI



MALZEMELER
50 gr margarin
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı etsuyu(eğer etsuyu yoksa tablette olur)
1 yumurta
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarmısak
ÜZERİ İÇİN
2 kaşık sıvı yağ
200 gr kıyma
1yemek kaşığı salça
arzuya göre acı pul biber
YAPILIŞI
Tencereyi ocağın üstüne alıyoruz ve margarini eritiyoruz ,sarmısakları rendeleyip yağda öldürüyoruz, soğuk etsuyunuda üzerine döküp, unu ilave ediyoruz yavaş ,yavaş ,karıştırıyoruz ,yumurta, tuz ve sirkeyi ilave edip koyulaşmasını bekliyoruz ,piştikten sonra ,
servis tabağımıza alıyoruz.Başka bir tencerede salçayla kıymamızı kavuruyoruz ,içine arzuya göre pul biberde konulabilir, tabağımıza aldığımız paçamızın üstüne döküyoruz, servise hazırdır ,afiyet olsun .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder