10 Ocak 2013 Perşembe

AY ÇÖREĞİ


MALZEMELER
• 4.5 - 5 bardak un
• 2 çay bardağı süt
• 1/2 paket Yuva Yaş Maya (20 gram)
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 100 gram margarin
• 1 yumurta (Akı hamura, sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)
İÇ MALZEME
• 1 kakaolu baton kek yada daha önceden yapılmış 6-7 dilim kek
• 1 su bardağı üzüm kurusu
• 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
• 1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri sırasıyla hepsi karıştırılarak yoğurulur. Diğer yandan iç malzemesi hepsi karıştırılarak hazırlanır. Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava ya da merdane ile incecik açılır. İçerisine hazırlanan kekli iç malzemesinden konulur ve kapatılır. Sonra kapatılan ay çöreği rulo yapılarak ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzerine ceviz kırıkları serpilir (Fındık ya da badem filede serpilebilir). 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder