16 Ocak 2013 Çarşamba

GULAŞ MACAR KEBABI



1 kg yağsız kuşbaşı dana eti, 3 yemek kaşığı margarin, 2 orta boy soğan , 3 diş sarmısak , 2 büyük domates veya 2 yemek kaşığı salça, 2 defne yapağı
1 tatlı kaşığı acı veya tatlı kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı siyah şarap veya 1/ 2 kahve fincanı sirke, Tuz,

Malzemeler

1 kg yağsız kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 diş sarmısak
2 büyük domates veya 2 yemek kaşığı salça
2 defne yapağı
1 tatlı kaşığı acı veya tatlı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı un
 1/ 2 kahve fincanı sirke
Tuz

Yapılışı

1. Etleri, bir tencerede erittiğiniz yağa atıp ara sıra çevirerek kızartın. Delikli kepçeyle bir kaba çıkartın.
2. Tencerede kalan yağda önce ince ince doğranmış soğanları biraz kavurun, sonra da un koyup karıştırın. Doğranmış domates veya biraz suyla ezilmiş salçayı katın. Bu karışımı etlerin üzerine boşaltın. Ezilmiş sarmısak, tuz, kırmızıbiber, defneyaprağı ve yeterince sıcak su, şarap veya sirke koyup kısık ateş üzerinde yumuşayana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder