10 Ocak 2013 Perşembe

SODALI BÖREK

KOLAY, SODALI BÖREK TARİFİ 
 
MALZEMELER
  • 6 adet hazır yufka
  • 1.5 Şişe maden sodası
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
    İÇ MALZEMESİ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Sodalı börek nasıl yapılır?
  • Tepsiyi yağlayın
  • 1 yumurta yağ ve sütü çırpın,içi hazırlayın
  • Önce yufkanın birini tepsiye dizin
  • Üzerine sostan gezdirin
  • Sonra ikinci yufkayı serip yine biraz sos dökün
  • Peynirli için yarısını bu kısma serpiştirin.
  • Daha sonra iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve kalan içi yayın.
  • En son iki yufkayı da yine soslayarak yerleştirin.
  • Bir buçuk şişe sodayı böreğin her yerine gezdirin.
  • Kalan sosa bir adet yumurta kırıp çırpın ve böreğin üstüne sürün.
  • Böreği fırına vermeden dilimleyin
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder