10 Ocak 2013 Perşembe

PANCARLI HUMUS

                        HUMUS TARİFİ:
Malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • bir çay bardağına yakın su
  • Tuz
Humusun yapılışı
Malzemelerin hepsini küçük bir rondodan geçirin. Macun kıvamına gelince salata tabağına alın.Arzuya göre üzerine,eritilmiş tereyağı gezdirerek servis edin.


                PANCARLI HUMUS
Malzemeler
* 1 çorba kasesi Humus
*3 adet kırmızı pancar
*Zeytinyağ.

Hazır humusa , haşlanmış pancarı ilave edin mikser veya el blenderiyle püre haline getirene kadar karıştırın.
*Servis tabağına alın kaşıkla şekil verdikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirin.
Öneri: Arzu ederseniz üzerine, kıyılmış maydonoz, nohut taneleri, kavrulmuş badem veya çamfıstığı ilavesiyle lezzetini arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder