11 Ocak 2013 Cuma

HAMSİ BUĞULAMA

Malzemesi:

1 kilo hamsi
bolca mısır unu
üzerine gezdirmek için zeytinyağı
tuz
2 adet patates
2 adet soğan
1 adet limon
Yapılışı:

Hamsileri ayıklayıp bol suyla yıkayalım.
Süzgeçe alıp suyunu süzdürelim, tuzunu ekleyelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamsileri dizelim.
Üzerine bolca mısır unu serpiştirelim ve zeytinyağını gezdirelim.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


Ben hamsilerin altına veya üstüne bir de patates ,soğan ve limon dilimleri diziyorum, böyle de çok lezzetli oluyor.


Patatesler ,soğanlar ve hamsi kızarınca fırından çıkarıp salata eşliğinde servis yapın.

Hadi bakalım yapacak olanlara kolay gelsin. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder