21 Ocak 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI TOPLAR

1 adet pasta tabanı veya artan kekler
200 ml süt kreması
160 gr çikolata sütlü veya bitter size kalmış

Dışını süslemek için:
Ceviz
Fındık
Antep fıstığı
Hindistan cevizi




Süt kreması kaynamaya yakın ısıtılır (fokur fokur kaynatılmayacak )küçük parçalara bölünen çikolata içine atılır ve erimesi sağlanır. Sonra oda sıcaklığına gelince içine ufalanan kek parçaları katılır. Buzdolabında birkaç saat bekletilir. Sonra çıkarılıp elle ceviz büyülüğünde yuvarlanır ve istenilen malzemeyle dışı kaplanır (hindistan cevizi, ceviz, fındık, mavi haşhaş v.s kullanabilirsiniz)dolapta 1-2 saat daha bekletir ve servis edilir.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder