MALZEMELER:
7-8 adet küçük körpe
patlıcan,
2 adet salçalık kırmızı
biber,
bir kaç adet yeşil sivri biber(acı
seviyorsanız acı biber),
10 diş büyükçe
sarmısak,
2 adet domates,yeterli miktarda tuz ve
bulabilirseniz ev yapımı üzüm sirkesi,
YAPILIŞI:
Patlıcanların saplarının yarısı veya tamamı
kesilir,saplarından sarkan yeşil kısımları da alınır,karnıyarık gibi
ortalarından boyuna kesik yapılır,
kaynayan tuzlu
suda patlıcanlar 10 dak.kadar haşlanır,soğuk suya alınır,soğuk sudan çıkarılır
bir süzgeçte suları süzdürüldükten sonra temiz pamuklu bir beze tek sıra halinde
dizilir,üstleri de bezle kapatılıp en üste bir ağırlık konulup 5-6 saat bu
şekilde bekletilir.
Sarmısaklar soyulur,domates ve
biberler,sarmısaklar hepsi küçük küçük doğranır 2 tatlı kaşığı tuzla
karıştırılır,
patlıcanların kesik kısımlarına
karnıyarık ta olduğu gibi doldurulur,
bir veya iki
yerinden maydanozla bağlanır,temiz bir kavanoza sıkıca yerleştirilir,iç fazla
gelirse biber içine de doldurulabilir ve kavanoza
konulur,
boşluklar varsa istenirse biber konulur
kavanoza 1 yemek kaşığı tuz atılır,üstü sirke ile doldurulur,kavanozun ağzına
resimde olduğu gibi bir parça buzdolabı poşeti konulup sonra kavanozun kapağı
ile sıkıca kapatılır(kavanoz ters yüz edilip tuzun erimesi sağlanır,bir çay
kaşığı ile sirkenin tuzu kontrol edilir,tuzun tadının dokunması gerekir,tuz az
olursa turşu malzemeleri erir ve bozulur),
oda
sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde bekletilir,yaklaşık 10 gün sonra turşumuz
yenilmeye hazırdır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder