11 Ocak 2013 Cuma

RUS SALATASI


MALZEMELER:
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 kutu bezelye(ben konserve kullanıyorum)
1 kase salatalık turşusu(kornişon)
Yeteri kadar mayonez
Yeteri kadar süzme yoğurt(ben yoğurtta kullanıyorum sırf mayonez olunca yağlı oluyor)
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesler ve havuçları minik küpeler halinde doğrayın küçük bir tencereyeye üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyla kaynatın(bazıları rus salatasını haşlanmış patates ve havuçtan yapılıyor) kaynayan sebzelerın suyunu süzüp bir süre soğutun diğer taraftan damak tadınıza göre süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp tuz ilave edip karıştırın soğuyan patates ve havucu bu karışıma ilave edin ardından konserve bezelye minik küpler halinde doğranan kornişonlarıda ilave edin ve yavaşça karıştırın rus salatamız servise hazır afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder