MALZEMELER :
1 kilo hamsi
1 adet limon
4 dal taze soğan
1 adet kırmızı biber
…1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
2 adet domates
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz, taze çekilmiş tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
50 gr tereyağı
YAPILIŞI :
- Hamsi ayıklanıp kılçıkları çıkartılır, bol suda yıkayıp suyunu süzelim.
- Çekilmiş tane karabiber ile tuzlayıpzeytin yağı ile karıştırıp 20 dakika kadar marina edelim.
- Tepsi yağlanır balığın derisi alta gelecek şekilde açık olarak dizilip halka halka doğranan kırmızı biber taze soğanlarortaya dizilir.
- En üstede kalan hamsiler dizilir, dilimlenmiş domatesler ve kabukları soyulup dilimlenen limonlar dizilir tuzu karabiberi eklenir.
- En son maydanozlar ilave edilir,tere yağı üzerine dilimleyip 180 dercede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder